مقالات

مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکت ها CSR

پوران اسماعیلی  ۱۳۹۵/۰۳/۱۴
توجه به اینکه موسسات کسب وکار که جامعه برای آنها فرصت‌های مختلفی را ایجاد کرده تا به کسب سود بپردازند، در مقابل باید متعهد باشند تا نیازها و خواسته‌های جامعه را برآورده کنند که این تعهد، مسئولیت اجتماعی نامیده می‌شود.

مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکت ها CSR

Corporate Social Responsibility

نظریات و نگرش‌های مربوط به مسئولیت اجتماعی موسسات وشرکت ها، سابقه چندانی ندارند ،اولین بار دراوایل دهه‌ی
بیست میلادی مطرح شد، ولی به ‌دلیل رکود اقتصادی و جنگ جهانی دوم، نتوانست به‌عنوان یک موضوع جدیتادهه‌ی پنجاه میان رهبران کسب وکار جایگاهی بیابد. اما فرانک آبرامز رئیس هیات مدیره شرکت استاندارد اویل نیوجرسی مقاله‌ای باعنوان" تعهد، الزام کسب وکار" منتشر نمود و دوباره این مسئولیت در کانون توجه قرار گرفت.

اواخر دهه‌ نود ایده‌ CSR درجامعه جهانی توسط ، دولتها و سازمانهای غیر‌دولتی NGO مورد تأیید قرار گرفت. مسؤولیت اجتماعی شرکت ها تعهد مستمری است که توسط شرکت با هدف رفتار اخلاقی، مشارکت در توسعه اقتصادی با تاکید بر بهبود کیفیت زندگی نیروی کار و جامعه در حال اجرا می باشد. CSR بخشهای متفاوت گسترده ای اعم از آموزش، بهداشت و ایمنی، حقوق بشر و حفظ محیط زیست را شامل می شود.

مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها در سال‌های اخیر به موضوع مهم جهانی ، تبدیل شده و باور آن که هر وجهی از کسب‌وکار دارای یک بعد اجتماعی است در حال گسترش می باشد به ‌ویژه سازمان ملل در این زمینه با توجه به دستیابی به توسعه پایدار، فعالیت قابل توجهی دارد.
"مشارکت درتحقق این مسئولیت اجتماعی با تصمیم‌گیری‌های مدیران می‌تواند تاثیرات شگرفی درپی داشته باشد. مدیران این عصر باید علاوه بر تخصص‌ها و مهارت‌های فنی، اداری و انسانی به مهارت اداره مسائل اجتماعی و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی و محیطی نیز اشراف داشته باشند و به مسائل جامعه نیز همانند اهداف سازمانی خود بنگرند و فعالیت های داوطلبانه را به صورت موثردر جامعه انجام دهند.بدون شک چنانچه افراد، گروه‌ها، سازمان‌ها و موسسات مختلف جامعه خود را نسبت به رویدادها، اتفاقات و بحران‌های مختلف مسئول دانسته و هریک در حدود مسئولیت و حیطه کاری خویش در حل بحران‌های فوق تلاش کنند، بسیاری از آنها مرتفع شده و جامعه‌ای سالم و آرام خواهیم داشت. در جوامع بشری، رفتارهای گروهی و حتی رفتارهای فردی، روی افراد و گروه‌های مختلف داخل جامعه تاثیر می‌گذارد و هرچه فرد یا گروه از توانایی و قدرت بیشتری برخوردار باشد، دامنه تاثیر آن روی جامعه بیشتر خواهد بود. " شهرام شیرکوند پژوهشگرحوزه مدیریت

طرح مسئولیت اجتماعی در ایران نیز تازه است اما با تلاش سازمان های مردم نهاد و طرح موضوع در بسترهای عمومی شرکت ها وموسسات ،رویکردی مسئولانه از جانب صاحبان کسب وکار در حال شکل گیری می باشد.
در اینجا لازم است از شرکت ها و موسساتی که بر طبق مسئولیت اجتماعی خود عمل کرده ودانش اموزان مناطق محروم را در رونق کسب کار خود سهیم می کنند ، تشکر و اعلام بنماییم.

• شرکت آرین رشد افزا
• شرکت مبنا نیرو
• آژانس تبلیعاتی بادکوبه
• شرکت تبلیغاتی نور
• شرکت ساختمانی پورنام
• شرکت پارس شار
• موسسه اشرفی و همکاران
• کانون فرهنگی آموزش قلم چی
• موسسه نام آوران آموزش
• دبیران موفق که داوطلبانه در مناطق محروم کارگاه برگزار می کنند.
• شرکت پارس فراگام
• شرکت لوتوس
• شرکت فناپ

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.