کد خبر : ۱,۰۴۳
به پاسداشت استاد بزرگ دونلی‌نواز

گشایش کتابخانه‌ی «حامی ـ استاد شیرمحمد اسپندار»

در روستای جعفرآباد، شهرستان بمپور، استان سیستان و بلوچستان
۹ آبان ۱۴۰۲ ۱۵:۳۷
گشایش کتابخانه‌ی «حامی ـ استاد شیرمحمد اسپندار»
تجهیز این کتابخانه با حمایت مالی خانم «افسانه هدایتی» به پاسداشت استاد شیر محمد اسپندار «استاد بزرگ دونلی‌نواز» در زادگاه‌ ایشان، روستای جعفرآباد بمپور، انجام شد. فضای این کتابخانه، خانه‌ی پدری آقای امید نارویی از جوانان پر شور و اشتیاق و دغدغه‌مند بمپور است که به مدت ۴ سال برای تجهیز کتابخانه در اختیار انجمن حامی قرار گرفت و با تلاش‌های بی‌دریغ‌شان رنگ‌آمیزی و‌ مرمت شد. هم‌چنین همراهی و همکاری مجمع یاوران فرهنگ و اندیشه مکران در تمامی مراحل آماده‌سازی، تجهیز و افتتاح کتابخانه، مسیر را هموار نمود.

بعدازظهر روز پنج‌شنبه، ۲۷ مهرماه، با حضور خانم افسانه هدایتی و همراهی همسرشان آقای سیدمجتبی محمودهاشمی (حامی مالی پروژه)، خانم‌ها افسانه قربانی، بتول سلیمانی و نرگس میرزاپور (نمایندگان انجمن حامی)، آقایان دانش دادالله‌زهی، جلیل جعفری، دکتر میربلوچ‌زهی و خانم‌ها اسماء امینی، ساجده بلوچی، بخت‌بی‌بی دهواری (نمایندگان مجمع فرهنگ و اندیشه مکران)، آقای امید نارویی و همراهی خانواده‌‌ی ایشان (بانیان اهدای فضای کتابخانه)، همراهی دوستان گران‌قدر انجمن حامی؛ استاد علی‌اکبر شکارچی (استاد کمانچه‌نواز)، آقای حسین دانشمزیان و خانم اشرف شهرزاد، در کنار جمعی از مسئولان محلی و فرهنگیان روستا با حضور پرشور کودکان و نوجوان، کتابخانه استاد شیر محمد اسپندار در فضایی زیبا و آمیخته با هنر دستان زنان بلوچ گشایش یافت.

در حیاط باصفای کتابخانه، خوش‌آمدگویی کودکان زیبا و رنگارنگ روستا به مهمانان با زبان شیرین بلوچی به نوای خوش موسیقی که توسط یکی از اهالی بمپور در حیاط کتابخانه نواخته می‌شد، آمیخته و مراسم افتتاح کتابخانه را شکوه خاصی بخشید.

این آیین با سخنان خانم افسانه هدایتی، آقای دانش دادالله‌زهی و آقای امید نارویی، آغاز و سپس روبان ورود به فضای کتابخانه توسط خانم هدایتی با همراهی دستان کوچک بچه‌های بلوچ، گشوده و بچه‌ها قدم به فضای کتابخانه گذاشتند. هنگام ورود از بچه‌ها، با کتاب‌های اهدایی و از حاضرین با پذیرایی گرم اهالی روستا، استقبال شد. آثار زیبای سوزن‌دوزی بانوان و دختران بلوچ در قالب رومیزی، در گوشه‌گوشه‌ی میزهای کتابخانه موج می‌زد و فضای گرم و رنگارنگی در کنار قلب‌های کاغذی و درناهای رنگارنگ حامی به کتابخانه بخشیده بود. زیورآلات سوزن‌دوزی دختران مهتاب در قفسه‌های کتابخانه می‌درخشیدند که از طرف آقای امید نارویی به خانم‌های حاضر در کتابخانه اهدا شدند.

فضای کتابخانه غرق لبخند و شور و رنگ بود و بچه‌ها گرداگرد قفسه‌های کتاب و بازی‌های فکری، می‌چرخیدند و صدای خنده‌هایشان با رنگ‌ها آمیخته بود.

در آماده‌سازی و فرآیند تجهیز کتابخانه استاد شیرمحمد اسپندار، بانوان و کودکان بمپور با جان و دل همراه و با حضورشان گرمابخش فضای کتابخانه بودند.

مجمع یاوران فرهنگ و اندیشه مکران، در این مسیر گام به گام، انجمن حامی را یاری نمود و در ادامه کارگروه کتابخانه‌ی انجمن حامی با همراهی مجمع مکران، فرآیند پشتیبانی از این کتابخانه‌ را رقم خواهد زد و با حضور این دوستان در منطقه و دسترسی آسان‌تر به فضای کتابخانه، امید داریم که کتابخانه‌های‌مان حرکت پرتکاپویی داشته باشند.

شهرستان بمپور زادگاه استاد شیر محمد اسپندار است و روستای جعفرآباد حدود ۳۰۰۰ نفر جمعیت دارد و بخاطر مرکزیت بالا، کودکان و نوجوانان بیش‌تری امکان دسترسی و بهره‌مندی از این کتابخانه را خواهند داشت.

این پروژه در قالب کتابخانه‌ی تیپ یک به همراه اتاق کودک دارای این تجهیزات است:

تعداد
قفسه چوبی بلند  ۴