مصاحبه فصل نامه مدرسه نو با خانم مهری بنکدار از بنیان گذاران انجمن حامی

۲۸ اَمرداد ۱۳۹۶ ۲۲:۳۰
مصاحبه فصل نامه مدرسه نو با خانم مهری بنکدار از بنیان گذاران انجمن حامی

کوشش می کنیم خدا را از طریق خدمت به مردم ببینیم چون می دانیم خدا نه در دوزخ است نه در بهشت،خدا درون همه انسانهاست.

۱۵سال از تاسیس انجمن حامی می گذرد انجمنی که با حمایت از زیرساخت های علمی کشور تمام توان خود را برای توسعه فرهنگی و ارتقای بینش و دانش جامعه به کار گرفته است. انجمن حامی فرهنگی-آموزشی است و در امر مدرسه سازی،دست سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس کشور را به گرمی فشرده است.
به این بهانه با سرکار خانم مهری بنکدار بازرس انجمن حامی به گفتگو نشستیم که از نظرتان خواهد گذشت.
انجمن حامی ۱۵ سال پیش تاسیس شد دارای فعالیت فرهنگی و آموزشی می باشد، با توجه به اینکه ضرورت ارتقای دانش در توسعه ای در کشود امری کاملا ضروری است و زیر ساخت هر حرکتی داشتن دانش می باشد و برون رفت از فقر و جهل از دانش شروع می شود اگر به این مقوله اهمیت ندهیم با وجود ثروت هنگفت به سعادت نخواهیم رسید. تصمیم گرفتیم توجه و کار خود را در توسعه فضای آموزشی معطوف داریم و در این میان مناطق محروم و کم برخوردار را برای ساخت فضاهای آموزشی و فرهنگی انتخاب نمودیم انجمن حامی تاکنون ۱۴ مدرسه احداث کرده و به بهره برداری رسانده است. ۹ مدرسه دیگر در دست ساخت دارد که حدود ۵۰درصد عملیات احداث آن انجام شده است به امید خداوند در سال ۱۳۹۶ بیستمین مدرسه را تحویل خواهیم داد.علاوه بر ساخت مدرسه در تجهیز آن از قبیل ساخت کتابخانه،خرید رایانه،مولاژ و سایر امکاناتی که مدرسه احتیاج دارد هم سهیم هستیم.در هر سال تحصیلی لوازم التحریر برای دانش آموزان مدارسی که احداث کردیم میفرستیم.در این مدارس به عنوان یکی از اعضای انجمن اولیا و مربیان حضور فعال داریم از این طریق با مشکلات مدرسه از نزدیک آشنا می شویم و در صدد رفع آن بر خواهیم آمد. مدارسی را که ما احداث کردیم به صورت مشارکتی با سازمان نو سازی،توسعه و تجهیز مدارس به صورت ۳۰درصد سهم ما و ۷۰ درصد سهم سازمان است. فقط تنها مدرسه ای را که خود انجمن با کمک حامیان در دست ساخت دارد مدرسه زنده یاد مهندس بیرجندی است که این روانشاد مهندس ناظر ما بودند و برای گرامیداشت نام و یاد این عزیز سفر کرده هزینه صفر تا صد مدرسه را تقبل نموده ایم.علاوه بر ساخت مدرسه تاکنون 4 کتابخانه احداث کردیم و ۴۰کتابخانه را تجهیز ساختیم.حتی در مناطق بسیار دور افتاده که از نظر جمعیتی توجیه ساخت کتابخانه وجود ندارد و یا به
علت سختی دسترسی این کار دشوار است کوله هایی که حاوی ۱۰۰ الی ۱۲۰ جلد کتاب می باشد درست کرده ایم و به این مناطق می فرستیم تاکنون ۴۰ کوله کتاب تهیه کرده ایم که هر دو ماه یکبار این ۴۰ کوله ها بین روستاهای مختلف می چرخد تا همه از این کتابها استفاده کنند. با کتابهایی که در این کوله ها هست والدین و بزرگسالان را هم تحت آموزش می دهیم.کتاب های موجود در این کوله برای تمامی گروه های سنی مفید است . علاوه بر این مسائل در بعضی از این مناطق کودکان جز زبان مادری خود هیچ زبان نمیدانند به آنها زبان فارسی آموزش می دهیم.حتی در کلیه رشته های آموزشی از قبیل فیزیک،شیمی،ریاضی و.... و بخش خلاقیت ها،مدیریت و .... همه و همه آموزش داده می شود. از سال ۱۳۹۴ تاکنون بیش از ۸۵ هزار نفر ساعت آموزش داشتیم.
بنکدار در ادامه افزود:یکی از سیاست های انجمن حامی پشتیبانی و نگهداری از فضاهای ساخته شده است. در این زمینه فرهنگ سازی کردیم،کار را به خود محلی ها سپردیم تا بتوانند کم کم از خودشان و داشته هایشان مراقبت کنند،بدون حضور ما بتوانند مشکلاتشان را حل کنندواستقبالی که از طرف اهالی صورت گرفت بسیار جالب است و در بسیاری از موارد خلاق تر از ما کاری انجام می دهند. وی در ادامه با اشاره به اینکه تمام درآمد انجمن از طریق کمک های مردمی است گفت: در انجمن ما نقش جوانان و بانوان بسیار بارز و تاثیر گزار است. بانوان به دلیل مادر بودن بیشتر این نقش را حفظ کرده اند و عملکرد بالایی دارند.تاکنون خیلی راضی هستیم ولی راه زیادی در پیش داریم ما به شرایط کمی توجه نمیکنیم اثرگذاری برای ما مهمتر است ترجیح می دهیم در یک محدوده کار کنیم و اثرات کیفی آن را بالا ببریم. بنکدار با بیان خاطره ای از کارهای خیر سخنان خود را اینگونه پایان برد وقتی ساخت یک مدرسه شروع می شود و به پایان می رسد و دانش آموزان به مدرسه می روند برای ما زیباترین صحنه و لذت بخش ترین لحظه است. در سفری که به منطقه دشتیاری استان سیستان و بلوچستان برای افتتاح کتابخانه و کلنگ زنی ۴مدرسه داشتم، استقبال کودکان شگفت انگیز بود و ما را به وجد آورد.
آرزوی من این است که افراد جامعه به این مسولیت اجتماعی در تمام زمینه ها واقف شوند و خود را مسئول بدانند و تک تک افراد جامعه با هر مقدار بودجه در این کار سهیم باشند.

شعله شمس
۱۳۹۹/۰۷/۰۸