گزارش آموزش دبیرستان حامی در چابهار ، دشتیاری

گزارش برنامه آموزش دبیرستان حامی در چابهار ، دشتیاری

گزارش :بهناز بابازاده

جلسه در  اداره پلان با حضور مسوولین و مدیران

•  هم اندیشی جهت بهبود شرایط آموزشی دانش آموزان و دبیران منطقه و روش هایی که کاراتر و مفید تر برای دانش اموزان باشد.
  •  مسئولان محلی در جریان برنامه های که تدارک دیده شده قرار گرفتند تا با نظرات آن ها و هماهنگی بیشتر برنامه ها با کیفیت مطلوبی انجام گیرد.
  • به مسایل آموزشی دبیرستان دخترانه پیر سهراب به طور خاص پرداخته شد، و مسئله ی سرویس که منجر به ترک تحصیل سی دانش آموز دختر بود حل شد.

جلسه با مدیر و معاون آموزش و پرورش پلان

• گفتگو در رابطه با پیشبرد اهداف آموزشی متوسطه
  • ارایه طرح هایی جهت استفاده بیشتر از دبیران مجرب بومی برای رفع نیازهای آموزشی در ساعات فوق برنامه
  • بررسی و گفتگو جهت برگزاری اردو علمی در پلان،نگور و پیرسهراب برای دانش آموزان کنکوری
  • بررسی چگونگی و برآوردمالی نیازهای آموزشی کمک درسی(کتاب،سی دی،جزوه و ... )
  • بررسی و گفتگو درباره چگونگی انتخاب دبیران و مدیران جهت شرکت در اردو بازدیداز مدارس تهران
  • بررسی امکان ایجاد آموزشگاه مهارتی در پلان با مربیان بومی
  • گفتگو در رابطه با حل مسائل آموزشی و سرویس مدرسه حامی پیرسهراب
  • هماهنگی های لازم جهت اجرای سمینار اتاق کارآفرینی در پلان در دو نوبت دختران و پسران با شرکت دادن دانش آموزان پیرسهراب،بلوچی عبدالله و مدارس پلان
  • بررسی و گفتگو در ارتباط با فضاهای موجود جهت برگزاری کارگاه جوشکاری در پلان و بازدید از چند مکان پیشنهادی
  • بحث و گفتگو در ارتباط با معلمان خرید خدمت،آموزش و حقوق آنان
  • تهیه ی لیستی کامل از هنرستان ها و رشته ها به تفکیک جنسیت به همراه مدارس کار و دانش توسط اداره آموزش و پرورش دشتیاری جهت اقدامات بعدی از جمله تقویت رشته های موجود و ایجاد رشته های جدید
  • بررسی تقویت روش های اطلاع رسانی به دانش آموزان و بازماندگان از تحصیل جهت شرکت در کارگاه های مهارتی مرکز فنی و حرفه ای چابهار
  • بررسی و گفتگو با خانم هوت و آقای جاور در خصوص برنامه ریزی های آموزشی لازم جهت حمایت از دانش آموزان کنکوری

آقایان :پردل؛معاون اداره آموزش و پرورش دشتیاری، سردارزهی؛کارشناس متوسطه دوم ، میهن خواه؛رئیس اداره آموزش و پرورشپلان،چشم نور معاون اداره آموزش و پرورش پلان،جاور مدیر دبیرستان شبانه روزی پلان،خانم هوت؛مدیر دبیرستان دخترانه حامی پیرسهراب، آدم پیرا؛همکار محلی پروژه مهارت آموزی انجمن حامی در منطقه ، کیاهزهی؛راهبرآموزشی پیرسهراب

جلسه  با حضوراعضای شورا،فرهنگیان و معاون اداره آموزش و پرورش دشتیاری (شهر نگور)

• پیشبرد بیشتر فعالیت های آموزشی و مهارتی در شهر نگور
  • گفتگو جهت بررسی روش های همکاری شورای شهر نگور جهت ایجاد آموزشگاه دائمی مهارتی

بازدید از دبیرستان دخترانه حامی پیر سهراب

• تعدادی از دختران دانش آموزی که خود را برای کنکور آماده می کنند، هر دوهفته یکبار آخر هفته را یا اتفاق مدیر مدرسه ، خانم هوت ، در مدرسه می مانند و با هدایت آقای آبیار هم برنامه ی مطالعاتی دارند وهم درس عربی رو پیش می برند.
  • کتاب های کمک آموزشی مورد نیازشان تهیه شده و مشغول درس خواندن هستند.
  • از محل اسکان مدیر بازدید شد که متاسفانه از وضعیت خوبی برخوردار نبود.
  • کلاس عربی توسط آقای آبیار برای دانش آموزان دختر پیرسهراب

بازدید از  "اتاق کار آفرینی مدارس"در شهرستان چابهار

در دو دبیرستان روستای "تیس" توسط "بنیاد توسعه کارآفرینی "اجرا می شود بازدید به عمل آمد.آقای نوربخش مسوول این بخش در بنیاد و مجری برنامه بودند .پروژه اتاق کارآفرینی مدارس  یکی از برنامه های پیشنهادی آموزش متوسطه در مدارس بوده است .این برنامه هم اکنون در دو مدرسه ی "تیس "با حمایت مالی منطقه ی آ زاد در حال اجراست .برنامه های بسیار آموزنده ،جذاب و مفرحی با محوریت کارآفرینی با مشارکت فعال دختران دانش آموز اجرا شد .خانم بامری به عنوان کارآفرین محلی ،خود و فعالیت هایش رو معرفی کرد.

جلسه با آقایان صالحی؛معاون آموزشی و مهندس خانی؛کارشناس مرکز فنی و حرفه ای چابهار
  • پیگیری نتایج و بازخورد چهار کارگاه برگزار شده
  • دریافت مدارک و اسامی کسانی که با موفقیت دوره را پشت سر گذاشته اند.
  • برنامه ریزی برای برگزاری دوره های آتی
  • بررسی و تبادل نظر جهت اجرای بهتر دوره ها با صرف هزینه کمتر ، به خصوص هزینه ی غذا، که مختص معرفی شدگان از طرف انجمن هستند، را کاهش داد.
  • کسب اطلاعات در رابطه با رشته های دانشگاه جامع کاربردی که توسط مرکز فنی و حرفه ای برگزار می شوند جهت اقدامات بعدی

با آقای نوربخش ، هماهنگی هایی به عمل آمد  و خوشبختانه این امکان را توانستیم ایجاد کنیم که این رویداد،برنامه کارگاه های مهارتی در پلان و در دو نوبت ،هم برای دانش آموزان پسر و هم برای دانش آموزان دختر ایجاد شود .

دو جلسه ی دوساعته ،یک نوبت برای پسران  و یک نوبت برای دختران پشت سر هم با نظم وترتیب برگزار شدو همه ی دانش آموزان مدارس حامی دراین برنامه شرکت کردند .برای دانش آموزان و دبیران پیر سهراب سه مینی بوس  سرویس تهیه شد ،دانش آموزان بلوچی عبدالله دختر و پسر و دانش آموزان دبیرستان ها ی صدیق زهی و پلان دختر و پسر   و همچنین هنرستان های پلان وصدیق زهی حضور داشتند. این برنامه مناسب دانش آموزان سال های نهم و دهم و یازدهم و دانش آموزان هنرستان است.

سالن در هر نوبت کاملا پر بود ، در هر نوبت حدود ۴۰۰ دانش آموز حضور داشتند ،با این حال برنامه با نظم و ترتیب و بسیار آموزنده و جذاب و مفرح با مشارکت فعال دانش آموزان با محوریت کار آفرینی ،با اجرا ی مسابقه های جذاب ، نمایش فیلم ،معرفی کارآفرینان، اهدای جایزه به برندگان مسابقات ،انجام شد .مدیران مدارس و مسئولان اداره همکاری خوبی داشتند و دبیران و مدیران نیز در برنامه حضور داشتند .

به اتفاق آقایان ،جاور ،آسوبار و چشم نوربه ملاقات دانش آموزان کنکوری که تابستان در اردوی مدرسه ی مفید شرکت کرده بودند ،رفتیم .این دانش آموزان هم اکنون به طور شبانه روزی در خوابگاه دانش گاه بین الملل چابهار ساکن و مشغول درس خواندن هستند .سه تن از دانش آموزانی که در خوابگاه مستقر هستند ، مهران و خالد و جابر